Rüyada Diş Görmek

Rüyada Diş Görmek
 

Rüyada diş görmek hastalığın işaretidir. Dişlerinizin döküldüğünü gördüyseniz, yakında kötü bir haber alacağınızı işaretidir. Adamın ev halkına ve akrabalarına delalet eder.
 

Üst dişler baba tarafından, alt dişler anne tarafından akrabalara; üst çenedeki iki ön diş baba ve amcaya; alt çenedeki iki ön diş kendi çocuklarına, bu dişlerde görülen çürüme ve düşme veya kırılma, dişini temsil ettiği yakının başına gelecek sıkıntı, hastalık, uzağa gitme veya vefatına; bu dişlerde görülen güzellik, temsil ettiği akrabanın durumunun iyiliğine veya onu mutlu edecek bir duruma, diş oynaması hastalığa, diş kiri yahut kokusu kötü şöhrete ve sünnete uymamaya, diş parlaklığı ve güzel kokması güzel övgüye, sünnete uyarak mutlu yaşamaya işaret eder.

 

Çok diş akrabadan görülecek iyiliğe, küçük diş güzelliğe, büyük diş müjde yahut korkutmaya, kadının dişinin kucağına düşmesi salimen doğum yapmasına, hamile değilse ele geçecek dünyalığa, diş ağrısı aile bireyleri yahut akrabadan gelecek sıkıntıya, gümüş diş asalet ve güzel ahlaka, dişlerde görülen düzensizlik, ev halkındaki kesin şekilde, altın diş kadın için kız çocuğuna yahut mutluluğa, odun. taş vs.den yapılmış diş faydasız akraba ve boş çabalara işaret eder.
 

Ağrıyan dişe ilaç sürmek yahut onu çektirmek gam ve kederden kurulmaya, Ağzında tek diş kaldığını görmek ömrünün bir yıl sonra biteceğine, diş bazen yıllara, Efendimizin güzel söz ve davranışlarına; Diş kamaşması aile fertlerinden kaynaklanacak geçici sıkıntıya, Dişlerinin tamamen düştüğünü görmek bütün akrabalarından daha çok yaşamaya , Diş düşmesi borçlunun borcunu ödemesine işarettir. Sağlamlıkla ilgili sorundur. Diş çektirdiğini gören kimse ölüm haberi alır.
 

Çürük diş hastalıktır. Rüyada diş görmek ev halkı ve akrabalıkla yorumlanır. Üst kat dişler erkek, alt kat dişler kadın ve azı dişleri ev halkının reisi olarak tabir edilir. Rüyada her hangi bir dişinin yanında yeni bir dış çıktığını görmek, bir akrabadan hayır ve menfaat göreceğine; dişleri arasında seyrek ve açık yerleri görmek, akraba ve ev halkı arasında bir geçimsizliği çıkacağına delalet eder. Halk arasında büyük dış makbul olduğu için dişlerin büyük olduğunu görmek, rüya sahibinin sevildiğini ve sayıldığına işarettir.

 
Dişlerini bozuk ve sallanır bir şekilde görmek zafiyete; dişleri temiz ve güzel bir şekilde görmek, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya, cömert ve iyilik sever biri olduğuna; dişlerin uzun ve beyaz olduğunu görmek, kuvvet ve cesarete; yeni doğmuş bir çocuğun yabancı çıkardığını görmek, bela ve musibete yorumlanır. Rüyada dişinin düştüğünü ve onu düştüğü yerden aldığını görmek, yeni bir çocuğunun doğacağına; düşen dış arayıp da bulamaması akrabasindan birinin vefatına; dişlerinin her birinin veya bir kaçının uzandığını görmek, akraba ve ev balkinin mallarının elinden gideceğine; dişlerinin birinin veya bir kaçının kisaldigini görmek, akrabalarının mallarının azalacağına işarettir. Rüyada dişlerin küçüklüğü güzellikle, büyüklüğü ise müjde ile tabir olunur.
 

Dişlerinden birinin kucağına, elbisesinin eteğine veya eline düştüğünü görmek, iki şekilde tabir olunur: Hamile kadının doğurmasına veya eline mal geçip bundan yararlanmasına. Bütün dişlerinin döküldüğünü görmek üç şekilde yorumlanır: bu veya akrabalarından birinin ölümü, elinden bütün mallarının çıkması, kötü ve dar bir Rizk. Ağrıyan bir dişine ilaç koyduğunu görmek veya o dış çektirmek hayır ve menfaate, kederden ve sıkıntıdan kurtulmaya; dökülen dişlerinin yerine yeni dişlerin çıktığını görmek, akrabalarının kendisine karşı olan kin ve düsmanliklarinin geçtiğine delâlet eder. Dediğiniz yabancı kaldığını görmek, ömründen bir yıl kaldığına; agzindan altın bir yabancı bulunduğunu görmek, büyük bir işten para kazanacağına işarettir. Ağızda bulunan her dis bir yıl ömre delalet eder. Bir başka rivayete göre: Rüyada görülen dis, ecelin sona ermesine ve ezelde takdir edilen ömre işarettir. Dişlerin hepsi, aileye, kabileye, kiz ve erkek evlada işarettir. Dişler mala, binilecek hayvana, hayvanlara, icara verilen emlak ve tarlaya, hububat, ölüm ve hayata, Ayriligin ve birlesmege işarettir. Dişler emanet ve gizli seylere işarettir. Dişler insanın ev halkının. Üst çenedeki dişler, rüya sahibinin babası tarfından olan akrabalarının. Alt çenedeki dişler ise, anne tarafından akrabasının. ikisi alt ve ikisi de üst çenede bulunan dört ön dişleri alt çenedeki iki ön dis, rüya sahibinin neslinden meydana gelmiş olan en yakın kişilerdir. Üst çenedeki olan iki ön dişler de baba ile amca.
 

Bunların sağ taraftaki baba, sol taraftaki amca. Rüya sahibinin babası ve amcası yoksa, o iki ön diş, iki erkek kardeşidir veya iki çocuktur ya da şefkatli iki dostudur. Köpek dişleri, rüyayı görenin amca ogullarinin veya amca oğulları gibi iki dostudur. Köpek dişlerinin yanındaki dış rüya sahibinin ailesi arasında her yönüyle kendisine itimad edilen ve onun üstünde başka bir kimse bulunmayan başkanıdır veya onun yerine geçen başka dostudur. Ön azı dişleri dayi ve dayi oğulları veya öğüt vermede onlann yerine geçerler. Arka azı dişleri rüya sahibinin dedeleri ve kendileriyle iftihar edilen küçük erkek çocuklarının. Alt çenede bulunan iki ön dişler, ana ve henüz. Bunlann sağ tarafta olanı ana, sol taraftaki henüz. Eğer rüya görenin ana ve halası yoksa, o dişler onun kiz kardeşi veya kız kardeşlerinin iki kızıdır. Ön iki dişlerin yanlarındaki sivri dişler, rüya sahibinin amcası veya hala kızıdır. Bunları takip eden diğer sivri dişler, rüya sahibinin allesinin büyüğü ve her yönüyle kendisine lümad edilen başkanı veya onun yerine geçecek bir kimsedir. Alt çenede bulunan ön azı dişleri, rüya sahibinin teyzesi veya dayi kızıdır. Arka azı dişleri, rüya sahibinin aile halkından uzak akrabaları ve büyükannelerdir. Dişlerde birinin rüyada oynaması hastalıktır. Dişin düşmesi veya kaybolması yukarıda da izah edildiği gibi, dişin temsil ettiği şahıslardan birinin ölmesi veya rüya sahibinin bir daha göremiyecegi bir şekilde ortadan kaybolmasıdır. Eğer rüyada dişini çıkarsa ve onu bir yere gömmesi, dişin tabire temsil ettiği akrabasinda eline mal geçer. Eğer dış gömerse, dişin tabire temsil ettiği akrabası ölür.
 

Diğer dişlerin tabiri de böyledir. Ön dişlerinin fazla uzun, güzel ve beyaz olduğunu gören kimsenin baba ve amcası mal, dünya ve söhretçe çok güçlenir. Rüyada iki ön dişleriyle birlikte bir benzerlerinin daha bittiğini gören kimsenin, aile halkı artar. Bazen de yabancı, ogul veya erkek kardeşle tabir edilir. Dişlerinin çeşitli şekilde uzadığını gören kimse, ailesi ile münakaşa eder, onlarla geçinemez. Dişlerin uzadığını ve büyüdüğünü gören kimsenin, evinde meydana gelecek münakaşaya işarettir. Dişlerinin siyahlanmis ve çürüdüğü halde düştüğünü gören kimse, bütün sikinti ve şeref kurtulur. Rüyada bütün dişlerinin oynadığını gören kimsenin aile halkı arasında çatışma çıkar. Rüyada kalbinde diş bittiğini gören kimse ölür. Dişlerini çıkardığını gören şahıs, zorla malini sarf veya ödemesi gereken bir seyi öder. Dişlerinin sararmış ve kararmış gören kimsenin, aile balkinin yapacakları bazı çirkin hareketlerden dolayı meydana gelecek bir ayiptan dolayı uyku sahibinin yüzü kızarır. Dişlerinde kötü ve kötü bir koku olduğunu gören kimsenin ailesinin kötü isimle anılmasına işarettir. Dişlerinin çürümüş olduğunu gören kimsenin, ailesinin durumu zayıflar. Halkın kendisinden dişleriyle yediğini veya isirdiklarim görse, o şahsın halka meslek öğretmeye imkani varken ögretmedigine işarettir. Dişlerinin kırıldığını gören kimsenin, akraba ve dostlarından biri ölür. Bu uyku hastalığı ve bu hastalıktan kurtulamayıp ölmege işarettir. Bazı tabirciler, tabirlere uygun olan, ağzı ev halkı mesafesinde olmalıdır, dediler. Bundan dolayı ağzın sağ tarafında bulunan dişler, erkeklere solda bulunanlar da bütün insanlar hakkında kadınlara işarettir. Sag taraftaki dişler, erkek ve kadınların yaslilanna, sol taraftakiler de gençlerine işarettir. Önde olan keskin ve yanlanndaki dişler, çocuklara, ön azı dişleri, hizmetçilere, arka azı dişleri ise, halkın yaşlıların işarettir. Dişler insanın tedbirli olmasına ve gizli islere işarettir. Ön azı dişleri, halkın çoğunluğu için açık olmayan şeylere işarettir. Köpek dişleri, ekseri halk için açık olmayan şeylere, ön dişler, açık ve sözle yapılan islere işarettir. Dişlerinin kırıldığını ve parçalandığını gören kimse, borcunu taksitle öder. Dişlerin altından olduğunu görmek, hatip için makbuldür. Halk için ise, evlerinde meyadana gelecek yangina veya şanlıdır hastalığına yakalanmaya işarettir. Dişlerinin camdan veya ağaç olduğunu görse, rüya sahibini kahredecek ölüme işarettir.
 

Gümüşten olduğunu görse, mali hakkında söylenecek bir sözden dolayı rüya sahibinin uğrayacağı zarara işarettir. Ön dişlerinin düştüğünü ve onlann yerine diğerlerinin bittiğini görse, rüya sahibinin işlerinde aldığı bütün tedbirlerinin bozulmasına işarettir. Dişlerinin diliyle çikanp attığını görse, hakkında söylenecek bir sözden dolayı, aile işlerinin bozulmasına işarettir. Köpek dişinin yarikligini gören şahsın oğlu ölür. Dişlerin delik olduğunu gören kimse, azar azar borcunu öder. Bir kimsenin rüyada dişlerinin kamastigini görmesi, ihtiyaç zamanında aile balkinin ona yardım edemeyeceklerini ve onu rezil olarak terkedeceklerine işarettir. Dişlerinin yerlerinden ayrılarak üst dişlerin alta, alt dişlerin de üst taratan geçtigini gören kimsenin, ev halkından olan kadınların erkeklere galip gelmelerine işarettir. Rüyada dişlerinin aralıklı olduğunu gören kimsenin, aile balkinin dağılmasına, aralarında fesat çıkmasına veya malinin noksanligina işarettir. Rüyada dişlerinin arasından et çıkardığını gören kimse, bir milletin giybetim yapar ve diliyle onlara eziyet verir. Bazı tabirciler, dişler, kadınlar için inci kelebine işaret eder, dediler. Rüyada yabancı kökünden çekip koparmak, akrabaları ziyaret etmemeye, dis çıkarılırken çıkan kan da, akrabaları ziyaret etmemeye dolayı meydana gelecek günaha, cep ve avuç içinde görülen dişler de, kız kardeşi ve evladın çokluğuna işaret eder, dedi. Tutuklanan bir kimsesi olan bir şahıs, rüyada dişlerin kesmemesi, rüya sahibinin aile halkının durumunun zayıf olduğuna işarettir. Rüyada dişlerin sariligini gidermek, dişlerini meydana gelecek üzüntü ve kederi reddetmeye için mal sarf işarettir. Köpek dişinin fazlalığı sahibinin çok akıllı olduğuna işarettir. Süt dişinin eline düştüğünü ve bunu bir bez parçasına sanp muhafaza ettiğini gören kimse, çocuğundan yahut erkek veya kız kardeşine kullanır. Bütün dişlerinin düştüğünü ve dinde veya yanında durduğunu görse, o kimsenin nesli çoğalır. Hiçbir müdahale yapmadan bir dişinin düştüğünü ve eline aldığını yahut bir bez parçasına sararak muhafaza ettiğini gören kimsenin yanında hamile kadın varsa bir çocuğu olur. Rüyada diş çıktığını görmek, rüyada diş dökülmesi, rüyada takma diş görmek, rüyada diş görmek imam nablusi, rüyada diş çektirmek, rüyada diş görmek ne demek, rüyada deniz görmek, rüyada çürük diş görmek.
 

Eğer hamile kadın yoksa bozuştuğu erkek kardeşiyle veya bir yakını barışır. Borçlu olan bir kimsenin rüyada dişleri düşse, o kimsenin borcunu ödemesine işarettir. Dişlerinden bir dişinin düştüğünü gören kimse, bir şahsa olan borcunu, veya herkese olan borcunu tamamen ödüyor. Dişlerinden birkaç dişinin düştüğünü gören kimse, alacaklının birkaçının borcunu öder. Dişler ağrımadan birbiri ardınca dökülüp düşse kabuk edilmeyecek amellere işarettir. Ege ağrıyarak düşerse, o şahsın evinde bulunan bazı şeyin gitmesine ve elden çıkmasına işarettir. Bazen dişleri çıkarmak rüyayı görenin ömrünün akranlarından uzun olmasına işarettir. Bazen de bu rüya, ticaret ve ziraatta bulunan kimsenin kazanç ve faydasının çokluğuna, bazen de rüya sahibinin çocuğunun olmamasına işarettir. Yahut zengin iken fakir olmaya ileride fayda görmek için biriktirdiği malinin bozulmasıyla zarar ve hasara uğramasına işarettir. Dişlerinin kendi eliyle çıkardığını gören kimse, malini kötü bir şekilde tasarruf eder ve ailesiyle meşru olmayan bir şekilde muaşerette olur, yahut pişman olacağı kötü bir is işler. Uyanıklıkta ağaran bir dişinin rüyada çıkması, kendisine eziyet veren kimseyi idare etmesine ve onun cezasına kurtulmasına işaret der. Bazen de bu rüya, alacaklısının arkasında dolaşmasına, rüya sahibinin kurtulmasına işarettir. Rüyada çıkardığı dişin yenilenmesi, ödüle, zarardan sonra kazanca delildir. Dişlerinizin döküldüğünü gördüyseniz, yakında kötü bir haber alacağınızı işaretidir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
- Yandex.Metrica