Rüyada Uçtuğunu Görmek

Rüyada Uçtuğunu Görmek

 

Rüyada uçtuğunu görmek bir yolculuğa çıkacağınıza ya da mevki olarak yükseleceğinize işarettir. Bir yerden bir yere uçmak mal biriktirme arzusuna, İki kanadı ile uçtuğunu görmek hayır ve iyiliğe, Hastanın uçması vefat etmesine, Gökyüzünde durmaksızın uçmak aşırı istek ve arzulara delalet eder. Rüyada uçmak ferahlık ve sevince; uçmak yolculuğa, baş aşağı uçmak yolculukta rahat etmeye, işsiz kalmaya, kanatsız olarak uçmak bir durumdan başka bir duruma geçmeye yahut yer değiştirmeye, kuşlarla birlikte uçmak yabancılarla görüşmeye işaret eder. Gururlu birinin uçtuğunu görmesi rüyanın batıl olmasına, damdan dama uçmak şöhretli bir kimseden diğer ünlü birine yaklaşmaya yahut bir kadından başka bir kadına geçmeye işaret eder. Bilinen bir evden başka bir malum eve uçmak evlenmeye, bilinmeyen eve uçmak vefat etmeye, alçak bir yerden yüksek bir yere kanatsız olarak uçmak arzu ettiği şeye kavuşmaya, itibar kazanmaya, uçarken gökyüzünde kaybolup gitmek ölmeye, dağın uçtuğunu görmek saltanata nail olmaya delalet eder.

 
 

Çok yükseklerde, hatta uzayda uçtuğunuzu gördüyseniz, evlilik sorunları yaşayacaksınız. Alçaktan uçmak ise geçici sıkıntı ve hastalığa işardır. Rüyada uçtuğunu gören insanın hayatında olumlu ve güzel gelişmeler olacak demektir. Ama uçarken korkmak bu gelişmeler için daha zaman olduğuna işaret eder. Rüyada uçmak, hayırdır. Rüyada bir yerden başka bir yere kuş gibi uçtuğunu gören, yola çıkar ve büyük bir konuma ulaşır. Gökyüzüne doğru uçtuğunu gören zarara uğrar. Gökyüzüne uçup bir daha yere inmediğini gören dünyadan göçüp. Rüyasında kanadı olmadığı halde uçtuğunu gören bulunduğu durumdan başka bir duruma girer. Bir evin çatısında başka bir evin çatısına uçtuğunu gören, eşinden boşanarak başka biriyle evleniyor. Göğe doğru uçtuğunu görmek hacca gitmeğe; evinden tanımadığı bir eve uçtuğunu görmek, ölümüne; kus kanadına benzeyen kanatları olduğunu görmek, halkın hayretini çekecek bir halin olduğuna; göğe doğru uçup sonra yere indiğini görmek, ölüm derecesinde hasta olup sonra iyileşeceğini delalet eder. Rüyasında bir dağın tepesine uçtuğunu gören büyük bir mekana ulaşır. Uçarken bir şeyin üzerine düştüğünü gören, öyle bir şeyin sahibi olur.

 

 

Eğer rüya sahibi bir ise layık değilse, ölüm derecesinde hastalanır. Kanat takarak uçtuğunu görmek, yolculuğa; kanatsız olarak uçtuğunu görmek, bir durumdan başka bir duruma geçeceğine; uçtuğu zaman niyetlendiği yere ulaşırsa yolculuğundan hayra nail olacağına; bir tarladan başka bir tarlaya uçtuğunu görmek, kuvvet ve şerefe delâlet eder. Alçaktan yüksek bir yere kanatsız olarak uçtuğunu gören, meramına ulaşır. Güvercin gibi uçtuğunu gören yükselir. Havada kaybolacak derecede uçtuğunu gören ölür. Bir başka rivayete göre: Rüyada uçmak, yolculuk, baş aşağı uçmak ise, rahatlıkla yapılacak yolculuktur. Yolcu olmayan kimsenin rüyada uçması, onun issiz kalmasına işarettir. Rüyada damdan dama uçtuğunu gören kimse, ünlü bir kişi tarafından yaygın bir zat taratma geçer. Bir kadın rüyada tanıdığı bir erkeğin evine uçtuğunu gören kimse, o erkek evlenir. Rüyada bildiği bir evden bilmediği uzak bir eve uçtuğunu gören kimse, ölür. Hapsedilmiş bir kimse rüyada uçtuğunu görse, hapisten çıkar. Bazı tabirciler, rüyada uçmak eğer kanadı olsa, yolculuğa çıkmaya, kanatsız olursa, bir durumdan diğer bir duruma geçer veya bir yerden diğer bir yere nakil, dediler.

 

Yabancı olan bir kimse, uçtuğunu görse, memleketine döner. Bazı tabircilerde, o yabancı çok yolculuk yapar, dediler. Rüyada kuşlarla beraber uçtuğunu gören kimse, yabancı kimselerle görüşür. Bir kimse rüyada bir adamla yarışsa ve uçup o adamı geçse, o adama kahreder. Uçtuğundan dolayı da o kimsenin kadri yüce olur. Uçarken gökte kaybolduğunu ve geri dönmediğini gören kimse ölür. Rüyada evinden tanımadığı bir eve uçtuğunu gören kimse, evinden kabre intikal eder. Havaya doğru uçtuğunu gören kimse, ölecek derecede hasta olur, sonra bu hastalıktan kurtulur. Alçak bir yerden yüksek bir yere kanatsız uçtuğunu gören kimse, arzusuna nail olur ve yükseldiği oranda şanı yücelir. Havada güvercinler gibi uçtuğunu ve yeryüzünde bulunanlardan dilediğine zarar vermeye ve dilediğini de fayda sağlamaya muktedir olduğunu gören bir kimse, saltanat, izzet ve şeref elde olur. Zenginlerin ve devlet memurlarının rüyada uçtuklarım görmeleri ilerlemelerine, gurbette olan bir kimsenin görmesi ise, memleketine dönmesine işarettir. Bazen de bu rüya memleketine hiç dönemeyeceğine işarettir. Bir kimse iki kanadıyla uçtuğunu görse, bu rüya bütün insanlar hakkında hayırlıdır. Kanatsız uçtuğunu ve göğe doğru yükseldiğini görse, şiddetli bir korkuya ve rüyayı görene isabet edecek bir belaya işarettir.

 

Ev ve sokaklar üzerinde uçtuğunu görse, yine onun çekeceği azap ve şahsi işlerinin de ilerleyememesine işarettir. Kuşlarla birlikte uçtuğunu gören kimse, yakında yabancı bir kavmin arasında oluyor. Rüyada havaya fazla kalmayarak yalnız yerin üzerinde olduğu bilineceği kadar yükseklikte uçtuğunu görse, yolculuğa çıkmaya ve tekrar dönüp gelmeye işarettir. Bir kimse, istediği zaman uçtuğunu ve istemediği zaman da uçmadığım görse, büyük bir hayra ve rüyayı görenin işlerinin kolaylığına işarettir. Evinden uçarak çıktığını gören kimsenin, öleceğine işarettir. Bir kimse iyi bir şekilde uçamadığını veya baş aşağı uçtuğunu görürse, o kimseye isabet edecek büyük bir kötülüğe işarettir. Hasta bir kimsenin, uçtuğunu görmesi, öleceğine işarettir. Bir kimse sedir veya başka bir şey üzerinde uyuduğu halde gizli içinde uçtuğunu görse, rüya sahibinin basma geçeceği bir belaya veya öleceğineyim da dizlerinde veya baldıranda meydana gelecek bir hastalık ve afete işarettir. Yerle gök arasında uçtuğunu gören kimsenin, arzu ve isteği çok olur. Rüyada uçmak, rüyada uçmak ne anlama gelir, rüyada kanatsız uçmak, rüyada uçmak anlamı, rüya tabirleri uçmak, uçakla uçmak, uçmak nedir, paraşütle uçmak, islami, uçmanın anlamı, uçakla uçtuğunu görmek, uçmanın tabiri nedir.

 

 

Rüyada bir yerden diğer bir yere göğün genişliğine doğru uçtuğunu gören kimse, gitmeye söz verdiği bir yere yaya olarak veya bir şeye binerek gider, ya da bir yere yolculuğa çıkar ve uçtuğunda yerden yükseldim miktarca da o yerde izzet ve ikram görür. Fazlaca uçtuğunu görmesi, arzu ve isteklerinin çok olduğuna işarettir. Bazen de uçmak, talebe için ilim öğrenmek, kötü kimseler için, günah islemeye veya önceden çalışmış olduğu bir şeyi istemeye ya da rüya sahibinin kızma anında yapacağı basit hareketlere işarettir. Kanatsız uçtuğunu görmek ise, meşakkatli bir yolculuk yapacağına yahut Bilhassa güzel bir yerden kötü bir yere uçtuğunu görmek çok müsrif bir kişi olduğuna işarettir. Eğer kötü bir yerden uçup denize ve manzarası güzel bir dağa yahut çimenlik bir yere ya da camiye indiğini görse, yukarıdaki rüyanın aksine tabir edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
- Yandex.Metrica