Rüyada Ağlamak

Rüyada Ağlamak



Rüyada ağlamak sevineceğinizin işaretidir. Ağlamak ruhun safına işarettir. Ağlamak sevinçle yorumlanır. Akıtılan gözyaşı yanaklarınızı yakıyorsa sevineceksiniz, üşütüyorsa üzüleceksin. Rüyada bağırmayarak ağladığını görmek, dert ve Gamdan kurtulmaktır. Rüyada ağladığını görmek büyük olasılıkla gerçek hayatta karşılaştığınız olumsuz durumların, duygularınız üzerindeki olumsuz etkisini sembolize eder. Ağladığını görmek aynı zamanda korkularını ve hayal kırıklıklarını üzerinden atmak, duygusal dengeyi yeniden sağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Tıpkı uyanık hayatta olduğu gibi rüyanda ağlamak iyidir.


Bağırarak ağladığını görmek, o yer halkı için musibet geleceğine yorumlanır. Ağlamadığı halde gözlerinden yaş aktığını görmek, muradına ermektir. Ağladığını ve fakat gözlerinden yaş akmadığını görenin, beklediği şey, umduğu şey eline geçmez. Ağladığını ve gözünden yaş yerine kan aktığını görmek, elinden kaçırdığı fırsata pişman olduğuna ve günahlarından tövbeye delalet eder.



Rüyada tanıdığı bir insanın vefat ederek buna ağladığını görmek, gördüğü gibi çıkmaya, ölüm yüzünden musibete, kedere ve halkın suçlamasına delildir. Halkın bir büyük için ağladıklarını ve elbiselerini yırttıklarını görmek, o kişinin kötülük yapacağına delalet eder. Rüyada öldüğünü ve cenazesinin arkasından halkın sessizce ağladıklarını görmek, devlet büyüğü tarafından herkesin sevineceklerine işarettir. "Rüyada ağladığını gören", büyük bir sevince ve ferah ulaşır. Eğer ağlamak, bağırmak ve ah, vah ile olur ise, bir musibete işarettir. Rüyasında ağladığını gören kimse çok sevinir.



Gözleri yaş ile dolu olduğu halde dışarı akmadığını gören, helal mal ve para kazanır. Soğuk gözyaşı, gam ve kederden kurtulmaya; sıcak gözyaşı ise kedere delalet eder. Sağ gözünün yaşı akıp sol gözüne girdiğini gören, yakınlarına kavuşur. Ağladığını ve sonra güldüğünü görenin eceli yaklaşmıştır. Rüyada ağlamanın en iyisi bağırıp çağırmada ağlamaktır. Bunu binden fazla tecrübe ettim ve her birinde ancak iyilik ve hayır gördüm.



Bir başka rivayete göre: Rüyada yüksek sesle bağırarak veya elini yüzüne vurarak, üstünü başını yırtarak ağlamak, rüya sahibinin gerçekte bu şekilde ağlamasına işaret eder. Eğer Allah Teâlâ korkusundan, günahını hatırlayıp pişman olmaktan ya da 'Kuran' dinlemekten dolayı ağlanıyorsa, o zaman rüya sahibinin sevinmesine, üzüntü ve kederim gitmesine işaret eder. Sessiz ağlamak, Allah Teâlâ’dan korkmaya, Allah Teâlâ tarafından rahmetin inmesine, muhtaç olan kimseler için yağmur yağmasına delalet eder.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
- Yandex.Metrica