Rüyada Altın Görmek

Rüyada Altın Görmek



Rüyada altın görmek sağlıklı olmaya, bolluğa, sıkıntı ve dertlerinize kurtulmaya ve isteklerinize yakın zamanda kavuşacağınıza işarettir. Altın ümit, iyi sıhhat demektir. Altını başkasının elinde görmek, altını tutan için iyi bir hayata, altın bilezik görmek, itibarınızın artacağına, iki elinin altın olduğunu görmek, felç olunacağına, iki gözünün altın olduğunu görmek, kör olmaya, birbirinden altın almak, büyük bir adamın etkisinde kalmaya, birisine altın vermek, kazançlı bir işe sahip olmaya, altın saymak, kısa süreli bir hastalık geçirdiğini, altın bozdurmak, keder ve hastalığa işarettir.

* Altın bilezik dahil: Yüklü bir mirasa konacağınıza işarettir.* Altın bozdurmak: Üzüntü ve sıkıntılarınızı artacağına işarettir.* Altın bilezik: saygınlığı artması anlamına gelir.* Altın saat: Çalıştığınız işyerinde kötüye olacağı anlamına gelir.* Altın yüzük: hareketleriniz ve davranışlarınız yüzünden arkadaşlarınız tarafından eleştirileceğiniz anlamına gelir.* Altın külçe: dostlardan uzak kalmak anlamına gelir.* Altın yaldızlı kitap: Zorlukların üstesinden geleceğiniz anlamına gelir.* Altın almak: Üstün birinin etkisinde kalacağınız anlamına gelir.* Altın zincir: Herkesten sakladığınız bir sırrınız olduğuna işarettir* Altın bıçak: Bir suçtan cezaevine gireceğinize işarettir.* Altın kaşık: Aileden birinin evden ayrılacağına işarettir.* Kese içinde altın görmek: işlerinizi daha iyiye gideceğine ve başka işlere atılacağınıza işarettir.* Kalıba altın dökmek: Sevdalandığınız insanla mutlu olacağınıza ya da bir olaydan kendinizi sorumlu tutacağınız işarettir.* Beşi bir yerde görmek: işlerinizi karşılığını bol kazanca kavuşarak göreceğinize işarettir.* Birine altın verdiğinizi görmek: başarılarınızı maddi olarak destekleyecek bir insanın varlığına işarettir.* Altın saydığınızı görmek: Önemsiz bir rahatsızlığa yakalanacağınıza ve bunu atlatacağınıza işarettir.* Altın çatal görmek: Ticarete atılacağınıza ancak başarılı olamayacağınıza işarettir.* Altın çerçeve görmek: Dostlarınızı gücendireceğinize işarettir.* Altın kordon görmek: beklemediğiniz anda ve ummadığınız birinden mirasa konacağınız anlamına gelir.



Altın bulmak zarara uğramaya, gam ve keder, Eski sikke bulmak sevinç ve memuriyete, kadının Altın dan mamul ziynet eşyası takınması sevinç ve kendine güvene, Damgalanmış, işlenmiş bir altını olmak ev almaya, değerli insana, Böyle beş altın görmek beş vakit namaza, Altın para kişide bulunan emanete, Altın bilezik dahil ele geçecek mirasa, kadın için evlenmeye, Bazen altın iyi niyete, samimiyete, inanılacak söze ve hayırlı anlaşmalara delalet eder. Altını döven ya da onu diğer madenlerden ayrıştıran birini görmek hakla batını, iyi ile kötüyü birbirinden ayarın adama veya adil hakime, Altın ve Gümüş hurdası görmek faydalı ilme, uygun hanıma, hayırlı evlada ve değerli dosta delalet eder.



Altından yapılmış eşya güzelliğe, böyle bir kaptan yemek yemek ya da su içmek gam ve kedere, altın gerdanlık erkek için önemli memuriyete, şeref ve itibara, kadın için izdivaç, bazen gerdanlık hacca gitmeye, Altın küpe kadın için güzelliğe, erkek için müzik vs. dinlemeye delalet eder. Rüyada altın ile ilgili herhangi bir şey görmek, maddi, manevi ve Sağlık yönünden istenilen şeylerin gerçekleşeceği, çevreden iyilik ve yardım görüleceği bir döneme girildiğini gösterir. Rüyada altın görmek birkaç şekilde yorumlanır. Rüyada altın ile ilgili herhangi bir şey görmek, maddi, manevi ve sağlık yönünden istenilen şeylerin gerçekleşeceği, çevreden iyilik ve yardım görüleceği bir döneme girildiğini gösterir Altın para, dedikodu demektir.



Altınları yığılsın bir şekilde gören kimse, birisiyle ilgili bir sırrı öğrenir. Bekar bir genç kız ya da erkek altın yüzük veriyorsa iyi bir evlilik yapar. Bir erkekten altın para, altın ziynet eşyası alırken gören bir kadın, gizli bir ilişkiye girişir. Ama bu durum muhakkak duyulacaktır. Giriştiğiniz tüm işlerde umduğunuza çok başarı elde edeceksiniz. İnsanların takdirini kazanmayı ve zengin olmayı başaracaksınız. Altın para, dedikodu, söylentiler. Bir yerde altınların yığılsın olduğunu gören kimse, önemli biriyle ilgili çok gizli ve önemli bir bilgi öğrenir. Rüyada altın bulduğunu gören kedere ve sıkıntıya uğrar. Yahut istemediği bir ise girer, yahut da elinden mali gider. Veya hükümet kapısından bir zarara uğrar. Bir işte ise işinden ayrılır. Külçe halinde altın görmek, büyük bir kederle yorumlanır. Sikke halinde altın görmek de daha hafif yorum vardır, işlenmiş ve dahi haline getirilmiş (bilezik, yüzük, kolye gibi) altın görmek üzüntüden ve endişeye delalet eder. Üzeri yazılı sikke halinde (madalyon ve para gibi) altın görmek ne hayra, ne de şerre yorumlanır. Fakat yorumcuların bir çoğu altın görmeyi hiç bir zaman hayra yormazlar. Rüyada altından yapılmış kap ve benzeri şeyler gören, derde uğrar. Şehadet halinde veya çubuk şeklinde altın gören, şiddetli sıkıntıya düşer.



Bir rivayete göre, altın zarar ve hüzündür. Bir kadın altın veya altından yapılmış süs eşyası takması hayır ile yorumlanır. Rüyasında altın yediğini gören para biriktirir. Sandıklarda ve bavullarda bağlı olarak altın görmek, mal kazanacağına delalet eder. Bağlı kese veya torbalarda altın görmek de bu şeklide yorumlanır. Rüyada altın görmek iki şekilde iyi değil: Birincisi Arapça adi zehap olduğu için gitmek anlamına benzerliğini, diğeri rengi sari olduğu için hastalığa delalet etmesindendir. Bunların açıklaması ise hüzün ve kederdir. Hatta evinin altından yapılmış olduğunu görenin evi yanar. Eline altın lira geçtiğini gören ya hükümet tarafından bir zarara uğrar veya elindeki serveti yok olur. Bir rivayete göre de para cezası ödüyor veya hastalık nedeniyle tüm parasını harcar. Altın erittiğini gören kötü bir işi için mahkemeye düşer ve davayı kaybettiği gibi, üstelik halkın diline de sakız olur.



Rüyasında elinde birkaç tane altın para tuttuğunu gören, bir işten dolayı canı sıkılır veya aleyhinde söylenen sözleri duyunca üzülür. Elindeki altınların sayısı azsa ona göre uğrayacağı dert ve keder de az olur. Rüyada elinde beş tane altın bulunduğunu gören halk arasında makbul olacak bir is yapar. Elinde bir tek altın gören güzel bir eve sahip olur. Yanında sayıları çift olmak üzere yüzden veya binden fazla altın olduğunu gören ilmini öğrenmiş olur. Birine bir altın verdiğini gören veya lira kaybettiğini gören bildiği şeyi unutur. Rüyasında bir altın bulduğunu gören çocuğu yüzünden bir musibete uğrar. Birçok altın bulduğunu görmek ise bir çok zahmet ve sıkıntıya düşmek demektir. Bir rivayete göre rüyada bir çok altın görmek kendisine bırakılan bir emanetle yorumlanır. Birçok altını olup bunları başkalarına dağıttığını gören kendisinden alacaklı olanlara haklarını verir. Bir rivayete göre, altın para, Allah Teala'nın emanetidir. Bir miktar altın bulup bunları iyi bir yere saklayan, kendisine verilen sırrı saklar. Altın para bastığını gören, farzları yerine getirir ve halkın hakkını ödüyor. Rüyasında yerden altın topladığını gören bir iş sahibi olur. Rüyada bir altın bulduğunu gören, kendisine bırakılan emanetten dolayı şahitlik etmeye mecbur olur.



Rüyasında eline bir altın geçtiğini gören bir çok kimseler vardır ki, ertesi gün bir altın kazanırlar ve rüyalar aynen çıkar. Rüyada üzerinde resim bulunan altın görmek dine aykırı bir yolda olduğuna işarettir. Altınların sayısı beş ise, beş vakit namaza delalet eder. Rüyasında kendisine altın paralar verildiğini gören zulüm görür, kendisi verirse zulmeder. Bir kimseye bir kenarı ezik veya kesik altın vermek veya ondan böyle bir altını almak, o iki kişi arasında bir anlaşmazlık veya iddia olacağına delalet eder. Toprakta altın bulup aldığını ve o altının elinde eridiğini gören, annesi tarafından üzüntüye uğrar ama kısa bir zaman sonra o kederi geçer. Bir ölünün kendisine altın para verdiğini gören, zulümden kurtulur, ölünün altın verdiğini, fakat kendisinin almadığını görmek, zulme uğramaya delildir. Elinde bir çok altın olduğunu, fakat bunları muayene edince altın olmadıklarını görmek, hayal ettiği şeyin gerçek olmak üzere iken, olmayacağını anlamasına işarettir. Altın paraları bir kadının başında sıralanmış görmek, kadın için ziynete yorumlanır. Delik yahut silik altınlar görmek korku ve üzüntünün azalmasına işarettir. Sahibi olduğu altın parayı kaybetmek namazını kılmakta kusur işlediğine delalet eder. Büyük boyda altın görmek, emanet, tanıklık ve ilimle tabir olunur. Eğer altın paranın üzerinde Allah Teâlâ’nın ismi varsa hayırdır. Resim varsa hiç bir zaman hayra yorulmaz.



Bir başka rivayete göre: Rüyada altın görmek kötü bir ise ve borca ​​işaret eder. Bazı tabirciler, altın gam ve kederdir, dediler. Rüyada altın bilezik takmak, rüya sahibinin eline geçecek mirastır. Altını külçe ettiğini gören kimse ser ve helaka uğrar. Bir kimse evinin altından olduğunu görse o eve yangın isabet eder. iki elinin altın olduğunu gören kimse issiz kalır, çalışabilir. Gözlerinin altın olduğunu gören kimsenin gözleri kör olur. Bir kimse rüyada altın külçesine rasgeldiğini görse kendisinden bir mal gider. Altın erittiğini gören kimse çirkin bir hususta düşmanlık yapar ve halkın dilinde şöhret bulur. Kendisine büyük bir altın parçası verildiğini gören kimse büyük bir lütfa ve makama nail olur.



Bazı tabirciler de Altın görmek, ferahlığa, rızka, salih amele, üzüntü ve kederin gitmesine, ese, evlada, ilme, hidayete, altından yapıları süs eşyalarına yahut ziynete değerli elbiselerden bas örtüsü, taç ve bunlara benzer şeylerin altın sırma ile örülmüş, kadın, karıkoca veya evlatlardan bu elbiseleri rüyada giyen kimselerin Allah Teala Hazretlerine yakınlıklarına fakat yaldızlanmış şeyi görmek ise dünya ehline yahut ahiret ehlinin amellerine benzemeye işaret eder demişlerdir. Halis altın ve gümüşten olan şey, ihlasa, saf niyete ve anlaşmaya ve sağlam söze işaret eder. Altın veya gümüş ile yaldızlanmış olan şey ömrün kısalığına, işlerin alt üst olmasına işaret eder. Bir başkasına altın vermek, şeref, sanın artacağına altın saymak çok kısa bir hastalığın kolayca atlatılacağına işaret eder.



Altından bir şey giydiğini gören kimse kendisinin dengi olmayan birisi ile Evlenmekle akrabalık kurar. Altın erittiğini gören kimse çirkin bir hususta düşmanlık yapar ve halkın dilinde şöhret yapar. Rüyada altın birkaç şekilde yorumlanır. Altın para dedikodu, söylentiler. Bir yerde altınların yığılsın olduğunu gören, biriyle ilgili çok gizli bir durumu öğrenir. Bekar bir genç kız ya da erkek altın yüzük veriyorsa iyi bir evlilik yapar. Bir erkekten altın para, altın ziynet eşyası alırken gören bir kadın veya kız, gizli bir ilişkiye girişir. Ama bu durum eninde sonunda duyulacaktır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
- Yandex.Metrica