Rüyada Falcı Görmek

Rüyada Falcı Görmek



Rüyada falcı görmek karşılaşacağınız küçük sorunlar karşısında kısa süreli sıkıntılar sonrasında rahat ve feraha ulaşabileceğinize işaret edebilir.



 Bir kimse rüyada falcıya giderek kendisinden bir şeyler sorduğunu görmesi, yoğun üzüntü ve kedere işaret edebilir.

 

Rüyada bir kişinin sizin falınızca baktığını görmeniz tanıdığınız yada tanımadığınız insanların arkanızdan sizin hakkınızda konuştuğuna, sizin fal bakmanız ise gelecekte güzel günler olacağına işaret edebilir.



Falcı ile bir arada oturarak bir şeyler yiyip içmeniz kısmet açıklığına, maddi olarak gelir sağlayabileceğinize işaret edebilir.

Rüyada Kırmızı Renk Görmek

Rüyada Kırmızı Renk Görmek



Rüyada kırmızı renk görmek yakında romantik bir aşk yaşayacaksınız demektir. Bazı tartışmalar yaşayacağınız anlamına da gelir. Kırmızı elbise giymek, yakında romantik bir aşk yaşayacaksınız demektir. Bu rüya, bazı tartışmalar yaşayacağınız anlamına da gelir. İstenilen şeyin çok çabuk, çabuk gerçekleşeceğine işarettir.


Kırmızı rengin koyuluk ve açıklık durumunca kişideki rahatsızlığın elbise koyu renkte ise; ağır, açık renkte ise eğer; daha hafif bir rahatsızlığı olduğuna işaret eder. Rüyada kırmızı renk; duygusal ilişkiler, büyük bir tutku ve hassasiyeti simgeler. Özellikle kadınlar arasında kırmızı ayakkabı, kırmızı elbise bu konuyla ilgili olarak çok tercih edilir. Rüyada al, kırmızı renk gören kişinin işleri çok çabuk olacak demektir.



Yelesi ve kuyruğu siyah ve diğer yerleri kırmızı olan böyle bir atı rüyada görmek, izzet ve yüceliğe, bazı tabirciler zengin bir kadına delalet eder, dediler. Rüyada kırmızı görmek, yakında romantik bir aşk yaşayacağınız anlamına gelir. Sevgilinizle bazı tartışmalar yaşayacağınız anlamına da gelir.



Kırmızı, istediğiniz bir şeyin çok çabuk, çabuk gerçekleşeceğine işaret eder. Rüyada kırmızı renk görmek aşka ve sevdaya delalet eder. Yani en kısa sürede bununla ilgili bir ilişkimiz olacak. Rüyada görülen koyu kırmızı renk, onur ve gururu da simgeler.



Rüyada kırmızı görmek; çok kısa bir süre içinde romantik bir aşk yaşayacağınıza işaret eder. Bazı tartışmalar yaşamak olarak da yorumlanır. Rüyada kırmızı renk görmek aska ve sevdaya delalet eder. Yani en kısa sürede bununla ilgili bir ilişkimiz olacak. Yakında romantik bir aşk yaşayacaksınız. Bu rüya bazı tartışmalar yaşayacağınız anlamına da gelir.

Rüyada Yeşil Renk Görmek

Rüyada Yeşil Renk Görmek




Rüyada yeşil renk görmek, kısmet, başarı, mutluluk olarak yorumlanır. Huzurlu, bereketli, güzel bir hayatı simgeler. Rüyada yeşil renkli bir şey görmek veya yeşil renkte bir elbise giymek, murada ermekle ve arzularınızın yerine gelmesi ile yorumlanır.

 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada yeşil renk, hayır ve berekete işarettir. Bu renk ve onun tonları, hangi nesnede yahut durumda görülürse görülsün hayra delalet eder. Rüyada yeşil renk görmek veya yeşil renkte bir elbise giymek, murada ermekle ve arzularınızın yerine gelmesi ile yorumlanır.



Rüyada yeşil elbise giyinen bir adam, yeşil rengin uyum, ahenk, varlık bilgisini açılış olduğunda, ahlak ve insanın evrenseldir içkinliğindeki kendinde açılan varlık bilgisiyle ilgili olan kültür bilgisine işaret eder.

Rüyada Öpüşmek

Rüyada Öpüşmek

Rüyada öpüşmek para ve itibar sahibi olup, hem arkadaşlarınızın hem de ailenizin sevgisini kazanacağınız anlamına gelir. Rüyada öpüşmek, Rüyada öpüştüğünüzü gördüyseniz, para ve itibar sahibi olup, hem arkadaşlarınızın hem de ailenizin sevgisini kazanacağınız anlamına gelir. Rüyada öpmek, öpüşmek yakınlık olarak yorumlanır. Rüyada tanıdığı birini öpen çok kısa süre sonra ona rastlayacaktır. Rüyada Sevgilisini öpen tezdi ondan haber alır. Kısa süre sonra da buluşur. Rüyasında tanımadığı kadını öpen erkek, ani kararla evlenir. Kişinin öptüğü kişiden haber alacağına veya karşılaşacağına işarettir. İyi arkadaş kazanmaya da işaret eder.
 
Rüyada sevdiği birinin ağzından öpmek, eline geçecek paraya, yanağından öpmek de, kazanacağı paralara işarettir. Bir kadını öpmek, sevdiği birisi tarafından gösterilecek teveccühe veya gönderilecek selama işarettir. Yaşlı kadını öpmek, ortaya vurulan bir sözden dolayı özür dilemeğe işarettir. Rüyada alim bir kimsenin güzel bir kimseyi öpmesi, o kimsenin Kur'an okumasına; eğer o şahıs dünyayı seviyorsa, dünyanın ona yönelmesine işarettir. Rüyada süslü ve süslü bir kadını öptüğünü veya onunla bir yatakta beraber yattığını gören kimse, kocası ölmüş bir kadınla evlenir, onun mal ve çocuğu ile kullanır ve o yıl bir hayra nail olur. Rüyada tanıdığı bir ölüyü öptüğünü gören kimseye, ümit etmediği bir yerden eline mal geçer. Eğer tanıdığı bir ölü, o kimseyi öpse, o ölüden veya onun hayatta olan akrabalından bir hayra erer. Eğer o kimseyi tanımadığı bir ölü öpse, ummadığı bir sebeple meydana çıkacak bir hayrı kabul etmesine işarettir. Rüyada tanıdığı veya tanımadığı bir ölüyü şehvetle öptüğünü gören kimse, ihtiyaç ve isteğine kavuşur. Hasta olan bir kimse rüyada bir ölüyü öptüğünü görse, o hastanın öleceğine işarettir.

Rüyada öpmek, öpüşmek yakınlık olarak yorumlanır. Tanıdığı birini öpen çok kısa süre sonra ona rastlayacaktır. Sevgilisini öpen tezdi ondan haber alır. Kısa süre sonra da buluşur. Rüyasında tanımadığı kadını öpen erkek, ani kararla evlenir. Çevresinden birini alır. Değerli bir taşı öpen kişi çok maddidir. Onun hayatında sevgiyi yeri yoktur.

Rüyada öptüğünü veya öpüştüğünü görmek; isteklere kavuşma yolunda ilerlemeye, aynı cinsten birilerinin öpüştüğünü görmek; arkadaşlığa, bir ölüyü öptüğünü görmek; ölüden miras kalacağına, bir hayvanı öpmek; kötü bir insanı sevmeye işarettir.

İhtiyaçları gidermeye ve düşmana galip gelmeye, genç birini öpmek kadehe, yaşlı bir kadını öpmek bir sözden dolayı özür dilemeye, bir kadını öpmek sevdiği kimseden ilgi görmeye veya gelecek selâma, Sevdiği kimseyi ağzından öpmek eline geçecek paraya, yanağından öpmek kazanacağı paraya, çekici ve süslü bir kadını öpmek ya da onunla bir yatakta beraber olmak dul bir kadınla evlenmeye, onun mal ve evlatlarından faydalanmaya yahut o sene bir hayra nail olmaya, bir hizmetçiye yahut bir yerde çalışan bir kadını öpmek, onun efendisi yahut patronu ile dostluk kurmaya, Bir kadını öpmek onun kocası ile dost olmaya, Bir erkeği öptüğünü, onunla tokalaşmak olduğunu ve yattığını görmek maksadının gerçekleşmesine, Bir kimseyi şehvetle öpmek ondan yardım, iyilik vb. görmeye; şehvetsiz olarak birini öpmek, öpülen kimseye yardım ve iyilik etmeye, ona hayır ve menfaati olmaya, Birinin çocuğunu öpmek, onun babası ile dostluk ve sevgiye, Kendi çocuğunu iştiyak ve şehvetle öpmek, bu çocuğa ya da annesinden hayra, mala, iyilik ve sevince ulaşmaya, çocuğun kendi anne ve babasını öpmesi, ondan görülecek yardım ve iyiliğe, makam ve mevki sahibi birini öpmek o konuma geçmeye, onlar tarafından öpülmek, o yönden gelecek hayra, Biri tarafından gözlerinden öpülmek evlenmeye, sadece bir gözünün öpülmesi haram bir şeye aracılık etmeye , Bir âlimin birini öpmesi öpülen Kur'an okumasına veya dünyalık elde etmesine, Hasta kimsenin bir ölüyü öpmesi vefat etmesine delalet eder.

Rüyada öpmek, istediklerinizi gerçekleştirecekler demektir. Karşı cinsten biriyle öpüşmek aşk yaşamak demektir. Sevgilisini öpen kişi sevgilisinden haber alır. Rüyada tanımadığı kadını öpmek hemen verilen kararla evlenmek demektir. Değerli bir taşı öpen kişi maddi şeylere aşırı önem veriyor demektir. Rüyada öpmek, istediklerinizi gerçekleştirecekler demektir. Karşı cinsten biriyle öpüşmek aşk yaşamak demektir. Sevgilisini öpen kişi sevgilisinden haber alır. Rüyada tanımadığı kadını öpmek hemen verilen kararla evlenmek demektir. Değerli bir taşı öpen kişi maddi şeylere aşırı önem veriyor demektir. Süslü bir kadını öptüğünü veya kucakladığını gören, dul bir kadınla evlenir ve onun malından yararlanır. Çocuğu olur ve o yıl hayra erer.

Birini öptüğünü veya kucakladığını ve onunla ilişkide bulunduğunu görmek, Aral'ın dostluk olmasına, öpmek eğer şehvet duymadan olursa, öpen öpülenden hayır göreceğine; bir ölüyü öptüğünü görmek, o ölünün malından faydalanmaya delalet eder. Rüyasında devlet başkanının huzurunda yer öptüğünü görmek, o büyüğün emrinde olduğuna, onunla bazı hususlarda anlaşmaya vardığına işarettir. Bir kimsenin önünde saygı ile eğilip etek öpmek o kimseden hayır göreceğine delalet eder. Birinin dilini öptüğünü görmek alçak gönüllülüğe işarettir. Bir rivayete göre elini öptüğü kimseye bir şey ikram eder. Sevgilisinin elini öptüğünü görmek, ona karşı alçak gönüllü olduğuna delalet eder. Rüyasında bir ölüyü şehvetle öpmek o ölüye hayır ile duaya; kendisini bir ölünün öptüğünü yapmak, o ölünün malından pay almaya; bir hayvani öptüğünü yapmak, doğa kötü olan bir kimseyi öptüğünü görmek gibi yorumlanır.

Rüyada öpmek dört şekilde tabir edilir: hayır ve menfaat, istek, zafer, sevinçli haber. Bir başka rivayete göre: Rüyada öpmek, ihtiyaçlarını gidermeye ve düşmana zafer bulmağa işarettir. Rüyada bir adamı öptüğünü veya onunla tokalaşmak olduğunu ya da şehvetle onunla yattığını gören kimse, amacına muvaffak olur. Eğer şehvetten dolayı öper, öpen öpülenden yardım görür veya ilim öğrenir ya da bilinen bir şeye ulaşır. Eğer şehvetsiz öper öpülene, öpen hayır ve iyilik veya bir şeyin öğrenilmesi yahut meşru bir şeye yol gösterilmesi gibi bir hayır ve menfaat bulur. Bir kimse rüyada bir çocuğu öptüğünü görse, kimse ile o çocuğun babası arasında dostluk ve sevgi olacagina işarettir.

Eğer bir vali öpse, onun yerine vali olacagina, eğer hakimi veya bir meliki öpse, onların sözlerini kabul edeceğine işarettir. Eger hakim o kimseyi öpse, hakimden taraf bir hayra erer. Her önder ve amir hakkında da tabir böyledir. Bir kimse rüyada çocuğunun kendisinl öptüğünü görse, o çocuk buluğ çağına ermisse o kimsenin çocuğu ile faydalanacagina veya çocuğunun ona yapacağı iyiliğe işarettir.Rüyada kendi çocuğunu Istiyakle öptüğünü gören kimse, çocuğundan veya çocuğunun annesinden, hayır, mal, iyilik ve sevince ulaşır. Rüyada birisinin kendi gözlerinden, öptüğünü gören kimse, evlenir. Eğer biri tarafından bir gözünün öpüldügünü görse, erkekler ile kadınların arasını yapan kimse olduğuna işarettir. O kişi Allah (C.C.) 'dan korksun.

Rüyada Elbise Görmek


Rüyada Elbise Görmek

Rüyada elbise görmek memuriyete, işe yorumlanır. Rüyasında yeni bir elbise giydiğini görmek, memur için daha büyük makama, tüccar için kara, zengin için daha çok kazanca, fakir için rızka, çiftçi için berekete, halk için ucuzluğa delalet eder. Rüyada giydiği elbisenin yitildiğini ve bunu tamir edemediğini gören tutuklanır, eğer yiriğini dikerse çocuğu olur.
 
Temiz ve güzel bir elbise ise kişinin çok beğenilip, hakkettiği duruma geleceğine işaret eder. Yamalı elbise para, lekeli ise beklenmedik masraflar ve dedikodu olarak yorumlanır. Ayrıca rengine göre de yorumlamak lazımdır.Rüyasında yamalı elbise giydiğini görmek, nimete, ipek kumaştan yapılmış elbise giymek, hayra delalet eder. Ancak din adamları için ipekli giymek iyi değil. Çünkü onların dünyaya meyil ettiklerine delalet eder.

Uzun işlemeli bir elbise giymek, rüya sahibi Salih bir kimse ise, din kuvvetine, iyi ahlaklı bir kimse değilse, ahiret için cezalanacağına ve bunlardan başka biri ise çiçek hastalığına yakalanacağına işarettir. Ketenden yapılmış bir elbise giymek şöhret sahibi olmaya, kullanılmış bir elbise giydiğini görmek, bazılarının tabirince evliliğe, bazılarınca ise hastalığa veya savaşa gitmeye açıklama, ibrişim elbise giymek hac ile tabir olunur.Yeni elbise memur için bir üst derece, tüccar için kazanç, zengin için çok mal, yoksul için refah, Ziraatcı için bereket, diğer insanlar için ucuzlukla, Yeni elbise helal mala, Temiz elbise kalp temizliğine, kirli elbise kalp kirliliğine, Yeni elbise yırtılır ve bu yırtık dikilir yahut tamir edilirse evladı olmaya, yırtığı dikemezse hapse girmeye işarettir.

Yamalı elbise işçi için hastalık, diğerleri için nimete, İnce ve parlak elbise hayırlı işe niyet etmeye, içi dışı bir olmaya, sevinç ve sürur; böyle bir elbise kadın için hayır ve nimete ulaşmaya, İpek elbise takva ehli ve alimler için dünyaya meyletmek, diğerleri için hayır ve iyiliklere, işlemeli elbise kadın için süs ve bezeğe, ilim ehli için takva ve mertebeye, suçlular için cezayı gerektirecek bir suç işlemeye, çocuklar için çiçek hastalığına işarettir.Kendisine işlemeli elbise verilmesi bir yerden dünyalık gelmesine, Yün veya keten elbise kadın-erkek herkes için hayra, böyle bir elbiseyi toplamak yahut saklamak mala, Kullanım elbise hastalık yahut yolculuğa, İpek ve açık parlak renkli elbise kadın için letafet ve zarafet, Kadının vücut hatlarını belli eden dekolte elbise fitne ve dedikoduya, Kırmızı renk elbise erkek için dünyanın ona meylederek ahireti ihmal etmesine, Yırtık pırtık, lime lime elbiseleri üst üste giymek vefat etmeye, Elbisenin enine yırtılması gam ve kedere, boyuna yırtılması gam ve kederden kurtulmaya işarettir.

Kadının elbisesinin yırtılması ayıplı bir durumun ortaya çıkmasına yahut yoksulluk çekmeye, Elbisenin ıslanarak vücuda yapışdığını, rüyada eski elbiseler görmek, rüyayı görenin daima bolluk içinde olacağına, gayet şık pahalı elbiseler görmek ise, o rüyayı görenin dış görünüşüne çok fazla değer verdiğine ve bu huyunu tashih etmesi gerektiğine , çünkü bu huyun kendisine çok ciddi bir hata işlemeye sürükleyeceğine alamettir; rüyada elbise veya kumaş satın almak, dostlarınıza birçok yeni elbise satmak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların, size ufak bir kazanç sağlayacağına işarettir; rüyada fakirlere veya hayır kurumlarından elbise dağıtmak, o rüyayı gören kişinin, çok zaman önce işlemiş ve çoktan unutmuş olduğu bir iyiliğin mükafatını çok yakında göreceğine işaret sayılar.

Canfes elbise giyinmek cesaret ve sevince, yirik ve parçalı elbise giyinmek gam ve kedere delalet eder.Yeni elbise saatin almak helal mala, eski elbise almak da haram mala yorumlanır. Elbisenin temizliği iyi kalpliliğe, kirliliği ise kalbin kötü olmasına işaret kabul edilmiştir. Salime'ye göre; üzerindeki elbisenin işlenmiş ve üzerine yapışmış olduğunu görmek yola çıkmaya niyetli bir kimsenin o yola gitmeyeceğini, eğer başka bir iş için niyetli ise o niyetinin olmayacağına delalet etmektedir.

Arkasındaki elbiseyi çıkarıp birine vermek fakirlikten kurtulduğuna; rüyasında, erkekse kadın elbisesi, kadınsa erkek elbisesi giydiğini görmek zina etmeye, pelerin gibi golsüz ve omuza atılan bir şal gibi elbise giymek din ile yorumlanır. Böyle insanlar dindar olur ve duaları Cenab-ı Hak (cc) tarafından kabul görür. Elbise yıkamak birkaç şekilde tabir edilir. Elbisesini kirli olduğu için yıkadığını görmek üzüntüden ve sıkıntıdan kurtulmak, lekeli olduğu için yıkadığını görmek, günah işleyeceğini delalet eder. Elbisede kan lekesi olduğu için yıkamak tevbeye, kötülükten temizlemek için yıkamak haramdan el çekmek için tövbeye, meni lekesi olduğu için yıkamak zinadan tövbeye işarettir.

Elbisesini soğuk su ile yıkadığını görmek dört şekilde tabir edilir Tövbe, sağlık, sıkıntıdan kurtulma, korkmamak. Sıcak su ile yıkamak ise üzüntü ve hastalık ile yorumlanır. Bazılarına göre: Rüyada yeni bir elbise görmek iyidir. Rüyada yeni bir elbise giydiğinizde görmek sevinçli haber alacağınıza işarettir. Bir kıyafeti üzerinizden çıkardığınızı görmek, bu rüyanın aksiyle yorumlanır.
Erkekseniz kadın kıyafeti, kadınsanız erkek elbisesi giyindiğinizde görmek evleneceğinize; evli iseniz elinize çok mik-tarda mal ve para geçeceğine veya büyük bir mirasa konacağınıza delalet eder.Yirik bir elbise ile gezdiğinizi görmek, borçlularınızın sizi bu günlerde çok sıkıştırdığına, borçlu değilseniz başka bir üzüntünüz olduğuna, yakında feraha çıkacağınıza işarettir. Çok güzel elbiseler giyinmiş bir takım insanlar görmek, çok sevinçli bir haber alacağınıza delildir.

Bir başka rivayete göre: Rüyada elbise görmek, kişinin dinine veya hayatına yahut Allah (CC) 'dan korkmasına ya da müjdeye tabir edilir. Rüyada bir kişinin giyinmesi o kişinin evleneceği kadına, katı giyinmesi, evleneceği kocaya işarettir. Rüyada bir giyindiğini ve sonradan elbisesini yittiğini gören kimse, hanımı ihtiyacı kalmaz. Eğer elbise sökülüp dikiş ayrılırsa, hanımı veya ortağı o kimseden ayrılır. Elbise, kişinin din ve dünyaca durumudur.Rüyada golsüz elbise giymiş olduğunu görmek, fakir olduğu halde dindarlığınkinin yerinde olduğuna işarettir. Rüyada elbisenin yakasıdır yirik olduğunu gören kimse, fakirleşir. Kendisinin bir çok elbisesi olduğunu gören kimse için, ahirette büyük mükafat ve çok sevaba işarettir.

Bir kimsenin rüyada kendisine bir gömlek hediye edildiğini görmesi hayırlı bir habere, elbisesi, yirik ve kirli görmesi, fakirlik ve kedere ve ona ulaşacak silkinti ve musibet işarettir. Bir katının rüyada yeni ve geniş bir elbise giydiğini görmesi, onun veya kocasının din ve dünyaca olan iyi haline işarettir. Rüyada elbise giymek, giyen kimsenin san ve şerefine işarettir. Bir kimse yakası elbise giydiğini görse, o kimsenin ölümüne işarettir.Kısa bir elbise giydiğini ve dizlerini örtmediğini gören kimse, dininde kusur eder. Bir kimse elbisenin üzerine bir ayet yazılı olduğunu görse, o kimsenin Kur'anlar amel ettiğine işarettir. Siyah bir elbise giymek, giyen kimse için, üzüntü ve kedere, işarettir. Elbiseyi tersine giydiğini gören kimsenin durumu değişir. Bir kimse elbisesinin yakasıdır yitildiğini görse fakirleşir. Elbisenin boydan boya yitildiğini gören kimse, üzüntüden kurtulur. Eğer enine yitildiğini görse, o kimsenin ırz ve namusu hakkında söylenecek söze işarettir. Bir kimse elbisesinin arka tarafından yitildiğini görse, o kimse ırz ve namusu hakkında söylenecek bir sözle itham edilir. Yedilebilse, dine işarettir. Beyaz elbise de böyledir.

Mavi renkli elbise görmek iyi değildir. Kırmızı bir elbise, şöhrete, sari elbise de, hastalığa işarettir. Islak bir elbise yolculuktaki zahmete, işlekliğin kuruması zahmet ve şiddetin gitmesine işarettir. Bir kadın rüyada üzerinde erkek elbisesi olduğunu görse, bu rüya din ve dünyaca o kadın hakkında hayırlıdır.Eğer erkek, üzerinde kadın elbisesi olduğunu görse, o kimseye üzüntü, keder, korku, zillet ve miskinlik erişir. Sonra bu haller ondan gider. Yünden elbise giydiğini gören kimse zahid olur.

Bir kimse yeşil elbise giydiğini görse, sağ kimseler için din ve ibadete, ölüler için Allah yanında hallerinin güzel olmasına işarettir. Bazı tabirciler, yeşil elbise giydiğini gören kimse, mirasa işarettir, dediler. Beyaz elbise, giyen için hacirdir. Iş adamları için beyaz elbise işlerinin durgunluğuna işarettir. Sanatçı için her zaman elbisenin kıymetli oluşu işinin durgunluğuna işarettir. Bir kimse adet edinmediği bir elbiseyi giydiğini görse, kötü gördüğü şeylerin bazısı kendisine isabet eder.

Hiç akı olmayan ütülenmiş siyah elbiseyi giydiğini gören, nüfuz işarettir.Üzerinde kırmızı elbiselerin olduğunu gören kimse, içerisinde Allah'ın hakkı olan çok mala işarettir. Uyku sahibi, Allah'tan korksun ve malinin zekâtım versin. Katie kırmızı elbise giydiğini görmesi, ferahlık ve sevincine işarettir. Kırmızı elbise, hastalar hakkında ölüme, Fukara hakkında zarara işarettir. San elbise veya sarıya boyanmış elbiseyi giymek, bazı insanlar için yaraya, bazıları için de ateş hastalığına işarettir. Bir kimse bayram, düğün ve topluluk zamanlarında kırmızı elbise giydiğini görse, bunda bir günah yoktur. Sari elbiselerin hepsi, tabire zarafet ve has taliktir.

Bütün renklerle boyanmış bir elbiseyi giydiğini gören kimse istemediği bir şeyle karşılaşır ve o şeyin kötülüğünden Allah'a sığınması lafzimdir.Kendi üzerinde iki renkli ve iki yüzlü elbise veya iki yüzlü sarık görmek, o kimsenin din ve dünya ehlini idare eden bir kimse olduğuna işarettir. Eğer bu elbise yıkanmış olursa fakirliğe ve borca, yeni ve kirli ise borca ​​ve kazandığı günaha işarettir. Çeşit çeşit renklerle nakisanmış elbise giydiğini görmek, güzel kokulu şeyler ve içki satan kimse için hacirdir. Sair insanlar için izdir ve şiddete, gizli şeylerin asi kareye çıkmasına, hasta için hastalığın şiddetine, özellikle zengin olan kadınlar için, kötü sözlü ve şarkıcılar için hayra işarettir. Üzerinde renkli elbise olduğunu gören, eğer ehilse çiftçi ve ziraatçılara amir olur. Eğer layık değilse, yılın bolluğuna ve hububat fazla olmasına işarettir.

Vakfedilen elbiselerden başka renkte olan elbise de gururdur. Rüyada elbiselerin üzerinde görülen nisan ve alametler hacca gitmeye veya Arap ülkelerinden birine yolculuk yapmaya işarettir. Bir kimse elbisesinin altında ince bir elbise giydiğini görse eline, toplayacağı bir mal geçer ve içi dışından hayırlı olur. Bu ince elbiseyi, elbisenin üzerine giyerse, o kimsenin kötülüğüne, dindeki hatasına, günah ve Isyanım açığa çalışmasına işarettir. Elbisenin kabinliği inceliğinden hayırlıdır. Katie rüyada ince ve yumuşak elbise giymesi izzet ve şerefine, kalın elbise de zahmet ve meşakkatin işarettir. Altın ve gümüş dokumalı elbise, din ve dünyaca iyiliğe, arzu ve isteklere nail olmaya işarettir. Bir kimse kendisinin çok kıymetli bir elbise giydiğini görse, bu rüya zengin ve fakir için sırf hayra, işarettir. Yıkandıktan sonra yeni elbise giymediğini gören kimse, mizacına uygun ve arzu ettiği neşe ve sevince kavuşamaz.

Giydiği elbisenin yirik ve söküklerin uyanıkken de tamire muktedir olmazsa o elbise sahibinin bir çocuğu olacağına işarettir. Yirik elbise giyenlere üzüntü ve keder isabet eder. Elbisesinin yitildiğini gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yaşam ve sefası noksan olur. Çirkin ve kötü olarak yamanmıştı elbise, zarar ve ziyana ve işsizliğe işarettir. Çamaşırında ıslaklık gören kimsenin yolculuğa iptal ve öngördüğü şey tamamlanmadan men edilir. Elbisenin kurutulması bu kelimenin müstesnadır. Bir kimse kendi elbisesini veya başkasının elbisesini yıkadığını görse, o kimsenin geçimine oluşacak darlığı defetmesine, gizli şey ve işlerinin asi karelenmesine işarettir.

Tüm elbiselerinden soyulduğunu gören kimse memuriyetten uzaklaştırılır. Bir kimse elbiselerini zayi ve kaybettiğini görse, o kimselere zinet veren şeylerin helak ve telef olmasına işarettir. Kadınlara benzemek amacı ile kadın elbisesini giydiğini gören kimseye bir üzüntü ve keder isabet eder. Yahut üzerine bir şey musallat olur. Bilmediği bir elbisenin üzerinde yenilenip yeşillendiğini görenin, kalbinin istediği yöne dönmesine işarettir. Gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. Keten elbise giydiğini gören, güzel geçim ve helal mala işarettir. Kirli elbiseyi çıkarmak, üzüntü ve kederin gitmesine işarettir. Kirli çamaşırları yakmak da böyle tabir edilir. Yeni elbiseyi yemek, helal mal, kirli elbiseyi yemek de haram mali yemeye işarettir. Bir kimse rüyada, yitilmiş ve kesilmiş iki elbise giyse o kimsenin ölümüne işarettir.Rüyasında eski fakat temiz elbise giyen kimse çevresince çok beğenilip sevilir ve hak ettiği üstün duruma gelir. Yamalı elbise giydiğini gören para alır.

Elbisede kaç yama varsa o sayıda para gelir. Fakat elbise lekeliyse beklenmedik dedikodular ve sıkıntılar olacaktır. Yeşil renkli elbise giyen kısa zamanda istediklerine kavuşacaktır. Kırmızı ve siyah elbiseler rüyanın tezdi çıkacağına işarettir. Elbiselerin renklerine göre manaları değişir.

Rüyada eski elbiseler görmek, sürekli varlık içinde olacağına yorulur. Rüyada fakirlere elbise dağıtmak, o rüyayı gören kişinin, çok önceden yaptığı sonradan unuttuğu bir iyiliğin karşılığını alacağı anlamındadır. Rüyada elbise veya kumaş satın almak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların karşılığında çok az bir kar sağlanacağına yorumlanır. Şık ve pahalı elbiseler görmek ise, rüyayı görenin insanların dış görünüşüne çok fazla önem verdiğine, bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini haber verir. Lekeli elbise dedikodular ve sıkıntılar yaşanacağını belirtir. Yeşil renkli elbise yakın zamanda emellerinize kavuşacağınız anlamındadır. Yamalı elbise giydiğini gören kimsenin eline para geçer.

Rüyada Çocuk Görmek

Rüyada Çocuk Görmek



Rüyada çocuk görmek sevince yorumlanır. Rüyasında erkek çocuk görmek, sevince, mutluluğa, kız çocuk görmek, sıkıntıdan kurtulmaya, bir bebeğin süt emdiğini görmek, rüyanı göründüğü eve bereket ve rızk yağacağına işarettir. Çocukla oynadığını görmek, iyi bir haber alacağına, kendisinin çocuk olduğunu görmek, uzun bir ömür süreceğini; bir okulda çocuklarla birlikte oyun oynadığını veya bir sıra düzenleyip gezintiye çıktığını görmek, ev halkından hayır göreceğine, sokakta bırakılmış bir bebek bulup evine getirdiğini görmek, o eve kısmet ve mutluluk geleceğine, yetimhanede bir çocuk aldığını görmek, olduğu konumdan daha üstün bir yere çıkacağına delalet eder.



Dünyanın süsü ve sevincini, fitne ve sıkıntılarına, Kadının kucağında çocuk görmesi çocuğu yoksa anne olmaya, Anne ve babanın kendi çocuğunu kucağında görmesi şefkat ve merhamete, başkasının çocuğunu sevmeleri yetimleri himaye etmeye ve kimsesiz çocuklarla ilgilenmeye; kucakta taşınacak kadar küçük çocuk görmek üzüntü ve kedere, ergenlik çağına yaklaşmış çocuğu görmek müjdeye, Çocuk bazen kusura, günaha ve suç işlemeye, okula giden bir çocuğu olduğunu görmek tövbe etmeye, Küçük bir çocuk olduğunu görmek anne tarafından mirasa kavuşmaya, yoksulu annesinden doğmuş bir çocuk olduğunu görmesi rızka ve zenginliğe işarettir.



Hasta kimsenin çocuk olduğunu görmesi vefatına, Zengin bir kimsenin çocuk olduğunu görmesi olumsuzluğa, işlerinin kemale ermemesine, Çocuğu arkasına aldığını görmek üzüntü ve kedere, evlenmediği halde çocuğu olduğunu görmek ilerlemeye, sıhhat, emniyet ve şerefe, Çocuklar, basit ve küçük kederleri, Cami, sokak gibi bir yere bırakılmış olan çocuğu görmek düşmana yahut olumsuz değişikliklerin giderek, her şeyin eski haline avdet etmesine, üzüntü ve kederin gitmesine, Çocuk öldürdüğünü görmek birçok ilim elde etmeye, Birden çok oğlan çocuğu görmek mala, hanıma ve birebiri andınca çıkacak çok hayra, Küçük çocuğunun serpilerek büyüdüğünü ve adam olduğunu görmek güç ve kudrete, Erkek çocuk müjdeye, kız çocuğu rızka ve hayırlı nimete, Kesilmiş çocuk göbeği nikaha, Çocuğunu kaybettiğini görmek mahzunluktan sonra gelecek ferah ve sevince, Çocuğun başında çıban görmek onun rüyada erkek çocuk görmek iyi bir habere, kız çocuk görmek sıkıntı verici bir habere işarettir.



Süt emen bir çocuk görmek sevinmek işarettir. Rüyada çok çocuk görmek, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Rüyada erkek görmek iyi bir habere, kız çocuk görmek kötü bir habere işarettir. Süt emen bir çocuk görmek sevince işarettir. Hasta bir çocuk görmek, kendi çocuğunuzun çok sağlıklı olacağı, fakat başka sorunlarla karşılaşacağınız anlamına verir.



Erkek çocuk iyi haber, kız çocuk ise eğlenceli haber veya dedikodu. Rüyada çocuk görmek sevince yorumlanır. Rüyasında erkek çocuk görmek, sevince, mutluluğa, kız çocuk görmek, sıkıntıdan kurtulmaya, bir bebeğin süt emdiğini görmek, rüyayı göründüğü eve bereket ve Rızk yağacağına işarettir.



Çocukla oynadığını görmek, iyi bir haber alacağına, kendisinin çocuk olduğunu görmek, uzun bir ömür süreceğini; bir okulda çocuklarla birlikte oyun oynadığını veya bir sıra düzenleyip gezintiye çıktığını görmek, ev halkından hayır göreceğine, sokakta bırakılmış bir bebek bulup evine getirdiğini görmek, o eve kısmet ve mutluluk geleceğine, yetimhanede bir çocuk aldığını görmek, olduğu konumdan daha üstün bir yere çıkacağına delalet eder, Rüyada birçok güzel çocuk görmek, zenginliğin ve mutluluğun işaretidir. Hasta bir çocuk, kendi çocuğunuzun çok sağlıklı olacağı anlamına gelir. Fakat bu rüya başka sorunlarla karşı karşıya kalacağınızın habercisidir.

Rüyada Sevdiğini Görmek

Rüyada Sevdiğini Görmek



Rüyada sevdiğini görmek gerek kız gerek erkek olsun, güzel bir evliliğe yorumlanır. Eski bir sevgili görmek ise uzun zamandır ödeyemediği bir borç nedeniyle sıkıntıya düşeceğini belirtir. Evliler için eski sevgiliyi rüyada görmek, aile huzurunuzu bozulacağına açıklanır. Rüyada görülen sevgili, gerek kız gerek erkek olsun, bekarlar için mutlu bir karşılaşma; eski bir sevgili ise uzun zamandır ödeyemediği bir borçtan dolayı üzüleceğini; evliler için eski sevgiliyi rüyada görmek, aile içerisine olacak hoşnutsuzluğa işarettir.

 

Rüyada sevgiliyi görmek; güler yüzlü ise ondan güzel bir haber alacağınıza, sinirli ise bir dedikodu yüzünden ufak bir tartışma yaşayacağınıza, sevgili ile gezmek; muradınıza ereceğinizi, savaş etmek; evleneceğinize işarettir. Rüyada görülen sevgili, gerek kız gerek erkek olsun, bekarlar için mutlu bir karşılaşma; eski bir sevgili ise uzun zamandır ödeyemediği bir borçtan dolayı üzüleceğini; evliler için eski sevgiliyi rüyada görmek, aile içerisine olacak hoşnutsuzluğa işarettir.





Rüyada görülen sevgili, gerek kız gerek erkek olsun, güzel bir evliliğe yorumlanır. Eski bir sevgili görmek ise uzun zamandır ödeyemediği bir borç nedeniyle sıkıntıya düşeceğini belirtir. Evliler için eski sevgiliyi rüyada görmek, aile huzurunuzu bozulacağına yorumlanır. Rüyada sevgilinizi görmek, sevgilisi olanlar için ayrılığa, olmayanlar için yeni bir sevgili edineceğine; sevgilinizle, aranızda tartışma çıkarak ayrıldığınızı görmek, bir rakibinizin sevgilinizi sizden edeceğine işarettir. Rüyada sevgiliyi görmek; güler yüzlü ise ondan güzel bir haber alacağınıza, sınırlı ise bir dedikodu yüzünden ufak bir tartışma yaşayacağınıza, sevgili ile gezmek; muradınıza ereceğinizi, kavga etmek; evleneceğinize işarettir.

Rüyada Bebek Görmek

Rüyada Bebek Görmek



Rüyada bebek görmek, sıkıntı veren bir dönem geçirileceği ama sonra iyi günlerin geleceğine işarettir. Oyuncak bebek, eğlenceli bir yere davet edileceğine, bebeği hediye ediyorsa, pişman olacağı bir iş yapacağına işarettir. Rüyada kız bebek görmek bolluğa, şerefe, durumu; rüyada erkek bebek görmek müjdeli habere; ağlayan bebek görmek tövbe etmeye; güzel giydirilmiş neşeli bebek görmek rahata ermeye ; rüyada yeni doğmuş bebeğin konuştuğunu görmek dünya ve ahiret saadetine işarettir. Bebek haberdir.

 

Eğer bebek güzelse iyi bir haberdir. Çirkin, cılız, sıska bir bebek kötü haber veya dedikodu. Üstü başı kirli bir bebek yakın zaman sonra para geleceğine işarettir. Ağlayan bir bebek sevilen kimsenin tatlı sözleridir. Rüyada yeni doğmuş bebek görmek, sıkıntılı bir dönem geçirileceği ama bu sıkıntılı günlerin sonunda iyi günlerin geleceğine işarettir. Oyuncak bebek, güzel bir yere davet edileceğine, bebeği hediye ediyorsa, sonradan pişman olacağı bir iş yapacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyada küçük bebek görmesi, sevince ve sürur işarettir. Çünkü çocuklar evlere neşe kaynağıdır. Yine bir bebeği sevip okşadığını görmek, sevinçli bir habere işarettir.



Rüyada bir bebeği cami avlusunda terk edilmiş olarak görmek ve onu kucağına almak, akrabalar yoluyla gelecek mirasa delâlet eder. İşsiz güçsüz birinin rüyada bir bebeğin beşiğini salladığını görmesi, yakında işe gireceğine ve sevineceğine delalet eder. Bebek görmek; genel olarak iyiye yorumlanır.



Bebek doğurmak, yeni gelir kaynakları elde edeceğinize, Doğmakta olan bebek görmek; erkekler için arkadaşlarından ayrılmaya, fakirler için iyiye, zenginler ve tüccarlar için kötüye, yolcular için ise memlekete geri dönmeye ... tanıdığınız bir bebeği süt emerken görmek; bebeğin annesinin mutlu olacağına ... Bebeğe isim koymak; hayatınızda bazı değişiklikler olacağına ... Bebeği uyurken görmek; iyi bir geleceğiniz olacağına ... Bebeği oynarken görmek; sevineceğinize ... Zayıf bebek görmek; huzursuz bir dönem geçireceğinize ... Şişman bebek görmek ; iyi bir dönem geçireceğinize ... Ölmek üzere olan bir bebek görmek; beklenmedik bir başarı elde edeceğinize ...Bebek öldürmek; kendi kendinize büyük bir zarar vereceğinizi işarettir.



Ağlayan bebek, hastalığın ve hayal kırıklığının, mutlu bebek mutluluğun habercisidir. Eğer bebeği emziriyorsanız, yakın çevreden gelecek kötülüğe hazır olun. Rüyada bebek, iyi habere işaret eder. Çıplak, temiz bebek göz aydını, çok sevinç verir. Rüyada bebek görmek kısmet açıklığına, şansa işarettir. Rüyasında bir bebeği sevip okşadığını görmek, beklemediği bir yerden bir haber alacağına; bebeğin ağladığını ve onu susturmaya çalıştığını görmek, bir ticaretten kazanç için uğraştığına; bir bebeği bir bahçede veya cami avlusunda terk edilmiş olarak bulduğunu görmek, uzak akrabasından beklemediği bir mirasa konacağına ; bir bebeğin beşiğini salladığını görmek, bir ise girip mutlu olacağına işarettir.



Bir başka rivayete göre: Rüyada erkek çocuk görmek müjdeye işaret eder. Rüyada kız çocuğu görmek ise bolluğa, şeref, sıkıntıdan sonra durumu işaret eder. Kız çocuğunu görmek, sevinçli bir isle karşılaşılacağına işaret eder. Yeni doğmuş bebek üzüntü ve kedere, cahil halkı hoş tutmaya, Yerde bulunan kız çocuğunu oradan kaldırıp kucağına almak her türlü hayra pek yakında kavuşmaya - yoksulsa zengin olması, hasta ise şifa bulması, sıkıntıda olanın bundan kurtulması gibi. Hasta olan erkek ve kadının çocuk doğurması iyileşmelerine delalet eder. Bebek haberdir. Güzel bir bebek iyi haberdir. Çirkin, cılız, sıska bir bebek tatsız haber veya dedikodu. Üstü başı kirli bir bebek kısa süre sonra para geleceğini bildirir. Ağlayan bir bebek sevilen kimsenin tatlı sözleridir.

Rüyada Deniz Görmek

Rüyada Deniz Görmek



Rüyada deniz görmek genellikle iyiye yorumlanır. Masmavi engin deniz, insanın yaşamına anlam katacak olgunlaşmasını sağlayacak uzun bir yoldur. Dalgalı bir deniz mutluluğun bazı sorunlardan sonra geleceğine işaret eder.


Denizde yüzdüğünü gören insan arka arkaya yolculuk eder. Arzuların gerçekleşmesine, mala, işe, sanata; bitimsiz ihtiras, tehlikeli iş ve dünya münasebetlerine; denize girmek devlet yönetimine yakınlık peyda etmeye, denizin ortasında yatmak devlet hizmeti görmeye, deniz suyundan içmek mülke, uzun ömre ve kuvvete, ilim ve edep öğrenmeye, denizde yıkanmak günahlardan arınmaya, denizden su almak Allah Teala'dan gelecek ihsana, denizi uzaktan şöyle bir görmek sıkıntıya düşmeye, onu dolasıya seyretmek kalp huzuruna, denize çiş yanlış bir davranışta etmeye ve nimete nankörlük etmeye, denizi geçmek mal ve mülke işaret eder.



Deniz suyunun azalması yahut çekilmesi devlet hazinesinin durumuna ve ekonomik zorluklara, Denizin üzerinde suya batmadan durmak devletten gelecek bir iyiliğe, Bulanık deniz suyunu tiksinerek içmek hüzün ve kedere, Denizi baştan sona yarmak esenliğe ulaşmaya, Denizde rahat bir şekilde yüzmek maddi ve manevi başarıya, Denizde boğulmak şehit olmaya yahut günaha batmaya, Denizin derinliklerine inip sonra çıktığını görmek dünya nimetlerine, onun derinliklerinden ince vs. çıkarmak rızka, Denizden su avuçlayıp bir kaba yahut gemi, tekne vb. içine koymak uzun ömürlü çocuğa işaret eder.



Çalkantılı deniz cehenneme, ıstırap ve fitneye, Denizde abdest almak yahut yıkanmak herkes için iyi güzel gelişmelere, Okyanuslar zahiri ve batıni ilimlerde ilerlemeye, Deniz zikrullah, teşbih ve tahlil; suyu tatlı ve berrak, hafif dalgalı deniz mümine, acı sulu, dalgalı ve kasvetli deniz kafire, Deniz yemin etmeye, kafir için imana, günahkar için tövbeye işaret eder. Rüyada deniz görmek beklenenleri gerçekleşmesine ve hoşnutluklara işaret eder. Uzaktaki dalgaları dinlemek, yalnız bir hayatınız olacağı ve hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz anlamına gelir.



Sakin deniz, mutluluk ve başarı işaretidir. Masmavi, engin deniz, insanın yaşamına anlam katacak, olgunlaşmasını sağlayacak uzun bir yoldur. Denizde fırtına hayatın tamamen değişeceğine, birbirini izleyecek olaylardan sonra huzura kavuşacağına işaret eder. Gemiyle denize açılan kimsenin hayat tarzında değişiklikler olur. Deniz köpük köpük ise mirastır. Denizin rengi güzel değilse iyi sayılmaz. Deniz kıyısında durduğunu ve güzel suya baktığını gören kimse aşık olur.



Denize düştüğünü gören kimse, beklenmedik bir olay sonunda umduğundan fazla para alır. “Rüyada deniz görmek", mutlaka bir devlet büyüğü ile tabir olunur. Denizi saf, sakin, düzgün ve dalgası olarak görmek, adaletli bir başkana, dalgalı ve çırpıntılı görmek, zalim bir başkana işarettir. Denizden su içtiğini gören, devlet büyüklerinden hayır ve menfaat görür. Bütün denizin suyunu içip bitirdiğini gören, büyük bir makama nail olur ve hayır ve iyilik görür.



Denizin üzerinde gezindiğini gören, yolculuğa çıkar. Üzüntü ve sıkıntıdan kurtulur. Kendisi ile gideceği yer arasında denizin engel olduğunu gören, eğer yolcu ise yolundan kalır; veya hükümet tarafından işlerinde bir engel çıkarılıyor. Suyu tuzlu veya acı ve bulanık bir denizde veya gölde battığını gören, şiddetli bir silkinti içine düşer. Denizde yüzmek için uğraştığını gören, bir ise girerek bununla uğraşır; bir rivayete göre tutuklanır ve mahkemelerde uğraşır. Suyun altında kaldığını gören öldürülür. Bir rivayete göre günahlarına tövbe etmeden ölür. Rüyada deniz görmek, kuvvetli, cüsseli, adil ve Müşfik bir devlet adamı, tüccar için mali, çırak için ustası olarak tabir olunur. Rüyada denizi gören arzuladığı şeyler sahip olur.



Denize girdiğini gören, büyük bir devlet başkanı ile tanışır veya büyük bir mevki sahibi olur. Deniz kenarında oturduğunu veya yattığını gören, devlet hizmetine girer. Denizden su almak isteyen, hükümetten bir şey ister. Deniz suyunu bir kaba doldurduğunu gören, Allah (CC) tarafından mal ve mülke sahip olur. Devlet ve ikbal ile yaşar.



Denizin suyunun çekildiğini ve dibinin göründüğünü görmek, o memlekete bir felaket geleceğine işarettir. Denizin üzerinde durduğunu görmek, ümit etmediği bir konuma geleceğine, yüzüp sahile çıktığını görmek, hasta ise iyileşmeğe, fakir ise zenginliğe, üzüntü ve sıkıntısı varsa ferah çıkmaya, bulanık ve çamurlu denizde battığını görmek, musibete, böyle bir denizde yüzmeğe çalışmak zor bir işi tamamlamaya, yüzerek gözden kaybolmak ölüme, denizde boğularak öldüğünü görmek, şehit olarak ölmeğe delalet eder. Rüyasında denize girip dibine kadar battığını ve kumlara gömüldüğünü gören, hükümetten bir kötülük görür. Denize girip yüzemediğini gören hapis olur.



Denizde boğulmak üzere iken kendisini kurtaran kimse olmadığını ve sahili de göremediğini gören, hükümet tarafından bir musibete uğrar. Denizde boğulduğunu, sonra kurtulmak gören, dünya işlerinde derdi çok olur ve başı beladan kurtulmaz. Denizi uzaktan gören, bir şey ümit eder fakat onu elde edemez. Denizin üzerinde gittiğini ve ayaklarının islenmediğini gören, cehennem ateşinden kurtulur ve dünyada sevilen bir kişi olur. Rüyada denizden su içtiğini ve suyun soğuk olduğunu gören biri ile mahkemelik olur, rüyayı gören bilim adamı ise bilimsel artar, hükümet adamı ise güveni artar. Denizden sıcak su içtiğini gören, musibete ve sıkıntıya düşer. Eğer içtiği su kötü kokulu ve tadı da kötü ise, düşmanının kendisine üstün geleceğine, bir rivayete göre de hükümet tarafından işinde sıkıntıya düşeceğine delalet eder.



Rüyada denizin kuruduğunu görmek, devlet başkanının ölümüne veya siyasi kudretinin azalmasına, denizi bir damla kalmayıncaya kadar içtiğini görmek, rüya sahibinin işlerinde başarıya ulaşacağına; deniz hayvanlarından birini kendisiyle konuştuğunu görmek, hükümetin sırlarını açıklayacağına; denizin dalgalanıp karıştığını ve havanın karardığını görmek, isyana, yalanın çoğalmasına; denizden mağlup bir şey çıkardığını görmek, helal Rızk edineceğine; denizden tuzlu su içti-kini görmek, haram mal kazanacağına; denizden tatlı su içtiğini görmek, helal mal edineceğine; denizden maden veya kıymetli bir mücevher açtığını görmek, hayır ve menfaate; çıkardığı şey çirkin ise düşmana karşı üstünlüğüne; rüya sahibi ilim adamı ise ilminin artmasına, denizden kötü bir şey çıkardığını görmek, düş-engel memleketi istilasına delalet eder.



Rüyada deniz görmek altı şekilde tabir olunur: Mülk ve devlet başkanı, büyük kişiler, alim, ilim, mal, iş. Tatlı suyu olan denizin kuruması, devlet başkanının ölümü; taşkın bir deniz, keder ve silkinti; denizde boğularak ölmek, İslam dininin dışında olarak öldüğüne delalet eder. Denize düştüğünü ve bazen batıp bazen çıktığını ve ellerini hareket ettirerek yüzdüğünü gören, devlette bir makama sahip olur. Denize girdiğini ve hemen çıktığını gören dünyada hep din ve ibadetle meşgul olur. Bir rivayete göre boğulma görmek, selametle yolculuğa işarettir. Denizin üzerinde ayakları üzerinde durduğunu gören, hükümet tarafından bir nimete kavuşur.



Denizin yerden kalktığını görmek, zalim bir hükümet başkanının ölümü demektir. Denizin küçülüp bir göl haline geldiğini görmek, hükümet başkanının değişeceğine ve halkın onun elinden kurtulacaklarına; denize girip daldığını görmek, hasta ise hastalığının artacağına; denizden çıktığını görmek, hastalıktan iyileşeceğini; denizde yüzdüğünü görmek, üzüntü ve sıkıntıya düşeceğine, yahut hastalanmaya; yüzmede çıktığını görmek, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya ve şifaya; Denizi giderek karşı kıyıya çıktığını görmek, kurtuluşa ve sıkıntıdan uzaklaşmaya delalet eder. Bir başka rivayete göre: Bir kimsenin rüyasında deniz görmesi, arzu ve isteğinin yerine gelmesine işarettir. Denize girdiğini gören kimse devlet başkanının huzuruna girer. Denizin bütün suyunu içtiğim görse, o kimse dünyaya sahip ve ömrü uzun olur. Deniz suyundan içip kandilini gören kimse mülke nail olarak zengin, uzun ömürlü ve kuvvetli olur.



Denizden su almak istediğin gören kimse, almak istediği su mikanca devlet hizmetinde olmayı arzu eder ve o oranda buna muvaffak olur. Denizden su alıp bir kaba doldurduğunu gören kimse çok mal biriktirir. Yahut, Allah o kimseye öyle bir devlet verir ki, o devlet sayesinde denizden daha kuvvetli ve geniş bir mal biriktirir. Bazı fikirciler demişlerdir ki, denizden içilen su, içildiği miktarca ilim ve edep öğrenmektir. Denizi geçtiğini gören, düşmanın malından ganimet alır. Bir kimse denizin suyunun bir şehir girdiğini ve Oranın halkına zarar verdiğini görse, o şehirde devlet başkanı girer ve halk da devlet başkanı tarafından mal ve ev işarettir.



Denizde yıkandığını gören kimse, günahlarından kurtulur. Denizi uzaktan görüp, ona karışmadığını gören kimse, arzu ettiği bir şeye yaklaşır. Denizden su içtiğini görenin ortağı varsa ondan ayrılır. Denize işedigini gören kimse hata ve günaha girer. Denizi uzaktan gören, sıkıntı, fitne görür. Denizin suyunun azaldığının, hatta kıyı ve kenarlarının susuz kaldığını görmek, devlet başkanı tarafından o yere yahut hazineye gelecek belaya, yahut o şehirlerde kıtlığın çıkacağına işarettir. Kendisinden denizin kenarında gören dalgıç, ölür. Eğer hasta ise Allah ona şifa ihsan eder. Bir kimse denizi bir baştan diğer bir basa yerdiğini görse, üzüntü ve kederi kalkar ve selamette olur. Denizin suyundan içtiğini görene hüzün ve keder isabet eder.



Denizde yüzdüğünü gören kimse, içinde bulunduğu bir işten çıkmaya çalışıyor. Bu işten çıkması için çekeceği zahmet, yüzmedeki çektiği zahmet kadardır. Bu işin kolaylığı ise denizden sahile olan uzaklığı ve yakınlığı nispetinedir. Eğer yüzerek denizden çıkarsa o işin içinden de çıkar. Denizde yüzdüğünü ve batarak kaybolduğunu gören kimsenin ömrünün bitmesine ve helak olmasına işarettir. Suyun kendisini örttüğünü ve orada öldüğünü gören kimse, sehiv olarak ölür. Denize dalıp su üzerine batıp çıktığını buna rağmen ölmediğinle gören kimse, dünya meşgalelerinden dalar, Bazen de, o, dünyanın nimetlerine işarettir ve bazı kere de maiyet ve günah işler.



Mal arzusundan dolayı inci çıkarmak için denize daldığını gören, çıkardığı inci veya başka şey miktarı mala sahip olur. Denizden avucuyla su alıp deniz üzerinde bulunan bir gemiye koyduğunu ve onu doldurduğunu görenin uzun ömürlü bir çocuğu olur. Denizden su alıp içtiğini gören, içtiği su kadar mala işarettir, yahut aynı miktarda ilim ve irfana sahip olur. içtiği su bulanık ise o kimseye korku isabet eder. Denizde yıkandığını ve abdest aldığını gören hasta ise Allah şifa verir, borçlu ise borcunu öder, silkinti varsa sıkıntısı kalkar, korktuğum şeyler emin olur. Hapiste ise hapisten kurtulur ve iyilikler karşısına çıkar.



Denizde su üzerinde yürüdüğünü görse iyi niyet ve inancının sağlam olduğuna işarettir. Bazen de deniz rüyası, ıstırap veren ve helak eden bir fitneye işarettir. Deniz, cehenneme de işarettir. Bazen de bir kimseyi deniz içerisinde görmek, eğer o kimse ölmüşse, cehennemde olmasına alamettir, eğer hasta ise hastalığı artar, denize battığını görse o hastalığından ölür. Bazı tabirciler, deniz üzerinde yürümesi, gizli bir şeyin asi kareye çıkmasına bazıları da tehlike ve tevekküle işaret eder, demişlerdir. Rüyada Atlas Okyanusunu görmek, ömrünün kısalığına işaret ettiği gibi, uzun ömre de işarettir. Deniz, yolculuğa, savaşa ve savaş da elde edilecek mala işaret eder.



Denizin tatlısı, mümine, acısı da inançsız birine işaret eder. Deniz bazı kere de gökten yağan yağmur manasına gelir. Deniz, tehlike ve işarettir. Deniz korkuya, bağırmaya ve maksadın geç hasıl olmasına, bazen üzüntü ve kederin gitmesine, bazen de ölümüne işarettir. Ayrıca kötülüklerden temizlenmeye de işarettir. Bu rüya inançsız için imana, günahkar için tövbeye ve anda delildir. Deniz kötü ahlaklı kadın ve erkeğe, hile, gayz ve gazap sahibi kimselere de işarettir. Bazen de hapse işarettir.



Bazen deniz, haddi ve nihayeti olmayan mesleğe, kalesi olmayan şehre, cemaati terk edip yalnız bayram namazlarında etmeye, şehvet ve arzusunun ve gönlünün istediği şeyleri yemekten kendisini men eden hastalık anlamına gelir. Denizin güzel bir şekilde fazla lastiğini görse, o sırada insanlın yağmura ihtiyaçları varsa yağmur yağar ve o yağmurdan faydalanırlar. Denizin taşıp dalgalarının birbirine vurduğunu gören kimse ziyaretinden korkuya ve şiddete düşer. Bazen de deniz, dünyaya ve dünyanın garip hallerine işarettir. Deniz rüyaları genellikle iyiye yorumlanır. Masmavi engin deniz, insanın yaşamına anlam katacak olgunlaşmasını sağlayacak uzun bir yoldur. Dalgalı bir deniz mutluluğun bazı sorunlardan sonra geleceğine işaret eder.


Rüyada Balık Görmek

Rüyada Balık Görmek



Rüyada balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığında işaret eder. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağın, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir. Balıkları çay ya da denizden çıkarmak ganimetle, Canlı ve taze balık bakire kadınla, suda balık avlamak sevinçli haberle, taze balık avlamak hayır ve fayda, küçük ve çok balık avlamak elden çabuk çıkacak dünyalıkla, ölmüş deniz balığı ham hayallerle tabir ediliyor.

 

Bulanık suda ve kuyudan balık avlamak üzüntü ve günaha, su üzerinde çalışan kimsenin yatağında balık görmesi suda boğulmasına, tatlı suda avladığı balığın tuzlu olması keder ve sıkıntıya, balığı canlı canlı yemek mülk edinmeye, tuzlu balık yemek şiddet ve zahmete, tuzlanmış balık faydası sürekli olan mala, kızartılmış balık genç için okuma amaçlı yolculuğa, diğerleri için davete icabet etmeye işaret eder.



Balıkçıdan balık almak evlenmeye, taze yemek olduğu halde kokmuş balık yemek kötü ahlaklı kadınla evlenmeye, Yapay göl ya da havuzda yakaladığı balığı kaçırmak borçlunun borcunu inkâr etmesine, Balığın karnında yüzük bulmak devlet, şeref ve izzete, Karada balık avlamak sevinçli habere, Denizdeki balıkların yer değiştirmesi askerler arasındaki ihtilafa işarettir.



Su yüzüne çıkan balık uzak ihtimallerin gerçekleşmesine, işlerin kolaylaşmasına, miras malına ve gizli şeylerin açığa olmasına, büyük ve küçük balıkların bir arada görülmesi sevinç ve üzüntüleri iç içe yaşamaya, denizin yarılıp oradan inci bulmak ledün ilmi edinmeye, denizin yarılarak kişinin oradan geçmesi olmaz sanılanın gerçekleşmesine, İçi temizlenmemiş balığı yemek iftira yapmaya, hile ve entrikaya, Yunus balığı yoksul için fakirlikten kurtulmaya, bir şeyden çekinen için emniyete, şiddet kızıl balık daima kısmet sayılır.



Canlı balık görmek, aşkta ve işte şansının açıldığı anlamındadır. Balık yediğini görmek, mülk ve çocuk sahibi olacağına, suda balık avlamak iç açıcı bir haber duyacağın, balık sürüsü görmek yönetici durumuna gelineceğine işarettir. Balık tuttuğunu gören kimsenin eline toplu para geçer. Çok sayıda balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir. Temiz suda yüzen balıklar zenginlik ve mutluluk işaretidir. Balık tuttuğunuzu gördüyseniz, kendi alın teri sayesinde elinize para geçecek demektir.



Balık rüyaları daima kısmet sayılır. Rüyasında balık tutan kişi toplu para alır. Rüyada balık görmek, gördüğü baliği sayısı belli ise kadına, belli değilse, yağma edilmiş mala delalet eder. Denizin dibinde büyük ve taze balıklar bir arada toplanmış olarak görmek, onları tek, tek denizden çıkarıp yiyor veya bölüyorsa o kimseye adi geçen balıklardan çıkardığı kadar yağmadan, çok mal düşeceğine delalet eder. Büyük balık o ülkenin büyük devlet adamı veya Başbakanıdır. Balık memleketin askerlerine, deniz de devlete benzetiliyor.



Kendisi suda bir balık avlıyorsa, kötülük verecek bir haber işitir. Büyük balık avlıyor görmesi de menfaat ve hayra yorumlanır. Küçük balıklar elde edilecek gelirin kesilmesine işarettir. Uykusunda sazan balığı görmek, evlenmek isteyen bir kimsenin evlenmesine veya başkası ile ortaklık kurmasına ve iyiliğe açıklanır. Yatağında balık görmesi deniz yolculuğunda olan bir kimse için hastalanmaya; bulanık suda balık avlamak dert, kaygı ve ya sıkıntıya; baliği diri, diri yediğini görmek, mülk sahibi olacağına veya bir çocuğu doğacağına işarettir.



En iyiye yorulan rüyalar arasındadır. Balık daima kısmet sayılır. Balık tuttuğunu gören kimse toplu para alır. Sayısız balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir. En iyiye yorulan rüyalar arasındadır. Balık daima kısmet sayılır. Balık tuttuğunu gören kimse toplu para alır. Sayısız balık tutmak büyük servet demektir. Suda yüzen balıklarda yaklaşan kısmetlerdir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
- Yandex.Metrica